FAQ

Frequently Asked Questions

Vanaf welke leeftijd wordt dj les gegeven?

In onze ervaring zijn onze lessen leuk voor kinderen vanaf 9 jaar. Maar omdat ieder kind anders in elkaar zit hanteren wij geen strenge leeftijds grens. En omdat wij veel individueel les geven, passen wij de les aan afhankelijk van iedere cursist(e).

is een DJ les of Workshop op locatie mogelijk?

Jazeker, de lessen en workshops kunnen ook op locatie worden gegeven. Neem voor een offerte contact met ons op.

Welke apparatuur heb ik nodig om van start te gaan?

Je hebt geen DJ gear nodig om de lessen te kunnen volgen. Je kunt bij ons studio’s huren om je lesstof te oefenen. We geven je daarnaast in de eerste les advies over het aanschaffen van apparatuur die het beste bij jou stijl en budget past.

Hoe weet ik of ik een basis of pro cursus moet volgen?

Als je bij ons lessen volgt gaan we samen bekijken wat je al weet en kan. Aan de hand daarvan bepalen we of je een basis of pro cursus gaat volgen. De inhoud van de lessen wordt dus optimaal afgestemd op jou huidige niveau zodat je je altijd optimaal verder kunt ontwikkelen.

Kan ik meerdere uren achter elkaar les nemen?

Je kunt de lessen en de duur daarvan in overleg met je docent afstemmen. Je kan meerdere lessen achter elkaar plannen zodat je een cursus in een korte tijd doorlopen, bijvoorbeeld in een week. Wij raden wel aan om wat tijd tussen de lessen te houden, om de informatie te gebruiken bij je ‘huiswerk’ en in je muziek organisatie.

Ben ik te oud om te beginnen?

Passie voor muziek is van ALLE leeftijden en wordt bepaald niet minder naarmate je ouder wordt. Wij hebben leerlingen tot ver over de 60. Hoe ouder je bent, des te groter je je muzikale bagage, dus dat is zelfs een voordeel!

Wat voor apparatuur ga ik tijdens de lessen gebruiken?

In de DJ Studio’s werken wij met de nieuwste DJ gear van onder meer Pioneer, Allen & Heath en Native Instruments. In de productie studio’s met onder meer Roland, Yamaha, Shure, KRK en Focusrite. Maar we spelen graag in op specifieke wensen. Dus als je liever met de spullen werkt die je thuis hebt, of met betaalbaar aan te schaffen gear, dan kan dat geregeld worden. Je mag altijd je eigen apparatuur mee nemen om daar de technische snufjes van te leren kennen of om die goed te configureren.

Van wie krijg ik les?

Het team van DJ School Amsterdam is samengesteld uit ervaren dj’s en producers die niet alleen muzikaal maar ook openminded, behulpzaam en flexibel zijn. Onze docenten zijn ieder specialist op hun eigen terrein en altijd bereid om al hun beschikbare kennis en ervaring over te dragen. Je krijgt dus altijd les van een dj/docent die je op alle gebieden verder kan helpen.

Heb ik de garantie op betaald dj- of producer werk?

Wij bieden gevorderde leerlingen de mogelijkheid om te draaien op onze Club Night en op verschillende plekken in Amsterdam. Producer leerlingen kunnen wij in contact brengen met labels en professionele producers. Maar, of je gebruik kan maken van deze mogelijkheden hangt wel af van je ambities, je muziekstijl en de snelheid waarmee je je ontwikkelt.

In welke genres kan ik les krijgen?

Je kan les krijgen in alle genres. Bij de Intro Les(sen) werken wij met muziek die de docent kiest, om de basis zo goed mogelijk uit te kunnen leggen. Maar daarna willen we je vooral helpen om goed te worden in de genres die het dichtst bij jou hart liggen. Dus: van soul tot house en van hip-hop tot trap.
X wpk
‹ previous |next ›